Esittely
Ottelutilastot
PP-70 - PJK
2016-2017 - Edustus - Futsal-Cup
Klo 18:00 Tesoman Liikuntahalli
22
Tam

Paikallisderby PP-70 vieraana


Tuplapeliviikonlopun toinen ottelu pelataan tänään Tesomalla kun Klubi matkaa Pyhäjärven toiselle puolelle PP-70 vieraaksi ”paikallisderbyyn”. Molemmat joukkueet kärsivät eilen kirvelevän jatkoaikatappion ja janoavat varmasti täyttä pistepottia sekä derbyn voittoa.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Pirkkalassa PP-70:n voittoon rangaistuspotkuissa. Sarjassa 9. majaileva PP-70 on kerännyt tällä kaudella 15 pistettä ja on 2 pisteen päässä playoff-paikasta (tosin pelin enemmän pelanneena kuin 8. sijalla oleva Ruutupaidat). PJK on tällä hetkellä karsijan paikalla 9:llä pisteellä. 4 pistettä perässä pelin enemmän pelannutta Liikunnan Riemua. Ottelun panokset ovatkin kovat (vaikka 6 peliä on vielä jäljellä derbyn jälkeen). PJK on viime peleissä päässyt hyvin pisteille, mutta valitettavasti tärkeitä 3 pisteen voittoja näistä ei ole saatu ”kairattua”. Kauden ainut kolmen pisteen voitto on lokakuulta, kun PJK kävi hakemassa täyden pistepotin GFT:n vieraana.

Odotettavissa on jälleen tasainen ja ”derby-henkeen” kuuluva fyysinen kamppailu. Eilisen jatkoaikatappioiden jälkeen molemmat haluavat varmasti kääntää kurssin ja ottaa derbyn nimiinsä. PJK lähtee hakemaan revanssia syksyltä, mutta helpolla voitto ei irtoa. Eilisen tapaan ottelu kestää 40min + mahdollinen jatkoaika päälle. Klubi tarvitsee koko joukkueen ehjän 40 minuuttisen, jotta 3 pisteestä voidaan taistella. Eilen joukkueen nuoriso-osasto (Litmanen ja Kangas) olivat pelipäällä, mutta tänään kokeneemman kaartinkin on herättävä, jotta derby-voittoa päästään juhlimaan PJK-kopissa.

PP-70:n tehomiehiä ovat tällä kaudella olleet 14 pisteen miehet Tero Intala ja Matias Hovi, sekä 12 pisteen Joona-Petteri Valkama. PJK:n lähtee otteluun seuraavalla miehistöllä: asper Kangas (mv), Nico Suomalainen (mv), Toni Järvinen, Kalle Strömberg, Tomi Tiira, A-P Mäkinen, Antti Ala-Myllymäki, Timi Litmanen, Markus Lindroos, Jiri Simola, Miika Sainio, Lauri Lätti, Omar Soli ja Miikka Mörö.

PP-70:n otteluennakko: https://pp70futsal.fi/2017/01/20/tesomalla-tuplape...

Tervetuloa upouuteen Tesoman Liikuntahalliin seuraamaan huippufutsalia! Liput otteluun 7/5€ (alle 16v. ilmaiseksi). Ottelua voit seurata myös osoitteesta futsal-liiga.tv (PP-70 välilehti).

PP-70 kaatui derbyssä lukemin 3-4 (0-2)!


22.1.2017 pelattiin paikallisderby PP-70 – PJK, josta muodostui erittäin kuuma ja tasainen taisto kuten ennakossa jo uumoiltiin. Lopulta Klubi oli parempi lukemin 3-4 (0-2) ja lähti täyden pistepotin kanssa Pyhäjärven toiselle puolelle.

Ottelun ensimmäinen ”taisto” nähtiin vajaa tunti ennen ottelun alkua. Klubin saapuessa hallille 1,5h ennen ottelun alkua, antoi hallihenkilökunta vierasjoukkueelle käyttöön pukukopin, joka myöhemmin ilmeni ”kotijoukkueen vakiokopiksi”. Puoli tuntia myöhemmin hallille saapunut kotijoukkue ilmoitti tästä PJK:lle kun osa joukkueesta oli jo lämmittelemässä, joten edessä oli pukuhuoneen vaihto. Etu joka tietysti kuuluu kotijoukkueelle, mutta ohjeistus pukuhuoneiden jakajille olisi ehkä paikallaan. Onneksi PJK:lla ei ollut kuin 15min vieraspelimatka, eikä taustoissa riitä henkilöitä virittämään pukukoppiin mitään siviilivaatteita hienompaa somistusta. Ensimmäinen taisto siis kotijoukkueelle ansaitusti lukemin 1-0.

Kiitos tämän ärsykkeen, pelasi Klubi ottelun ensimmäiset 10min paremmin kuin pitkään aikaan tällä kaudella. Hyvällä liikkeelle ja aktiivisella prässillä vierailijat saivat luotua hyviä tekopaikkoja ja viiden minuutin kohdalla alkoikin tapahtua. Antti Ala-Myllymäki iski minuutin sisään kahdesti, ensin A-P Mäkisen syötöstä ja heti perään hyvässä vireessä oleva Timi Litmanen alusti ”Ändin” toisen maalin. Muutamat PP:n vaaralliset paikat nollasi Kasper Kangas, joka valitettavasti jouduttiin vaihtamaan pois maalista noin 10min kohdalla, kun PP-pelurin käsi- tai kyynärvarsi osui ”Kassun” kaulan seudulle. Onneksi Klubilta löytyi penkiltä toinen mitat täyttävä ”liigavahti” ja näin Nico Suomalainen hyppäsi parketille. Heti vaihdon jälkeen PP saikin luotua muutaman vaarallisen tilanteen, mutta luukulle vaihdettu ”Ralu” nollasi kotijoukkueen yritykset. Ensimmäinen jakso PJK:lle ansaitusti lukemin 0-2.

Toinen jakso olikin sitten yksi erikoisimmista jaksoista Klubin liigahistoriasta (tai ainakin tapahtumarikkain). Klubi jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi ja aloitti pelin aktiivisella ”prässillä”. Heti jakson alkuun Lauri Lätti saikin riiston päätteeksi pallon ja oli nokikkain PP-maalivahtia vastaan, kun vierailijoiden Tero Intala kaatoi miehen. Tilanteesta suora punainen kortti ja Klubi 2min ylivoimalle. Tätä ylivoimaa ei kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään ja näin peli jatkui 0-2 tilanteesta. 24. peliminuutilla PP tuli tasoihin, kun Joona-Petteri Valkaman laukaus livahti maaliin Suomalaisen jalkovälistä. PJK ei kuitenkaan kavennusmaalista lannistunut vaan iski heti seuraavassa vaihdossa lukemat 1-3:een, Lauri Lätin maalatessa Toni Järvisen syötöstä. Ottelun toinen punainen kortti nähtiin ajassa 31min. kun vierailijoiden Pyry Haanpää otti toisen keltaisen neljän minuutin sisään. Jälleen PJK ylivoimalle, mutta tälläkään kertaa ylivoimaa ei pystytty hyödyntämään. Noin 5 minuuttia ennen loppua PP siirtyi ”reikäpaidalle”. Kesken PP pyörityksen hyvän ottelun PJK-maalissa pelannut Nico Suomalainen torjui PP-tilanteen ja laittoi pallon hallitusti tyhjään maaliin (tätä tilannetta edelsi 2 kpl PP:n 10m rangaistuspotku). Lukemat 1-4 ja moni katsojista (yleisö tänään 124) luuli jo ottelun ratkenneen. Toisin kuitenkin kävi, ensin PP:n Matias Hovi kavensi lukemat 2-4:ään. Tämän jälkeen PP pääsikin yrittämään kavennusta vielä kertaalleen 10m. rangaistuspotkusta. 45s ennen loppua kolmas kerta onnstui ja PP:n Matias Keskitalo toi joukkueensa maalin päähän. Viimeisen 45s PJK kuitenkin taisteli ja haki näin arvokkaan kolmen pisteen vierasvoiton. Ottelun parhaina palkittiin PP:stä Jerry Sipilä ja PJK:sta Antti Ala-Myllymäki.

7 tehtyä maalia, 2 punaista korttia, 1 keltainen kortti, 3 x 10m rangaistuspotku + tähän lisättynä vielä ottelun alun ”pukukoppihärdelli”. Kaikki mitä paikallisderbyltä saattoi odottaa, mutta onneksi tämä päättyi lopulta Klubin voittoon. Sarjan peräpään taisto suorasta säilyjänpaikasta kiristyi entisestään (eikä playoff-paikkakaan ole kuin 5 pisteen päässä). Sarjaa on jäljellä 6 ottelua, joten PJK:n osalta loppukaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Toivottavasti kotiyleisö löytää PIrkkalan Vapaa-aikakeskuksen (Liikuntatalon) katsomoon samaan tapaan kuin viime aikoina ja pystyy luomaan tunnelman, josta vierailijat ovat olleet ihmeissään viime aikoina.

Leo Hynnisen ottelukuvat voit katsoa tästä: https://leohynninen.kuvat.fi/kuvat/Futsal/PP70-PJK...

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/futsal/ottelu&623966

Maalikooste riippuu pitkälti PP-70:n taustajoukoista, mutta mikäli semmoinen ilmestyy niin PJK:n Facebook- ja Twitter-tilit ilmoittavat tästä.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
PP-70 3 - 4
(0-2)
Lisää uutisia
Futsal
«  Helmikuu   »
Kategoriat