Lisää jatkosopimuksia Futsal-edustukseen
16.9.2016 11:33 Uutiset / Edustus

Lipponen, Lätti, Joki & Rasva uusimmat sopimuspelaajat

Harjoituskauden lähestyessä loppuaan, allekirjoittivat Taro Lipponen (-81), Lauri Lätti (-85), Harri Joki (-85) ja Jussi Rasva (-92) sopimuksen futsal-edustukseen. Reilun viikon päästä alkavaan sarjakauteen (25.9. Sievi vierasottelu) lähdetään näiden sopimusten myötä 16 kenttäpelaajan ja 4 maalivahdin voimin. Vielä ennen kauden alkua saatetaan nähdä uusi/uusia sopimuspelaajia, mutta jo nyt joukkueella on koossa erittäin laaja rinki tulevaa kautta ajatellen. Päävalmentaja Timo Lahdella onkin positiivinen ongelma ennen sarjakautta, sillä pelaajia on joukkueessa enemmän kuin mitä ottelupöytäkirjaan saa nimetä. Taistelu pelipaikoista on nostanut harjoitusten tasoa ja jokainen pelaaja on varmasti valmis hyppäämään kentälle kauden alkaessa.

Taro Lipponen otti sopimuksen allekirjoituksen myötä vastaan ”joukkueen vanhin sopimuspelaaja” -tittelin, jota tähän päivään asti kantoi 2 vuotta nuorempi Toni Järvinen. Ikä ei kuitenkaan viime kaudella hidastanut miehen otteita, sillä tehoja 18 ottelussa syntyi mukavat 10+6. SM-tasolta Taro on ehtinyt hankkimaan kokemusta jo KKI-35 ikämiessarjasta, mutta tulevalla kaudella pääsee ensimmäistä kertaa liigaparketeille näyttämään taitojaan. Tuo joukkueeseen ison kasan kokemusta sekä rauhallisuutta, jota varmasti pitkän kauden aikana tarvitaan.

Mediatiimi kysyi Tarolta, miten 35-vuotias ikämies pysyy liigaparketeilla nuorempien perässä?

"Täytyy yrittää pelata fiksusti ilman turhaa höntyilyä. Vaikka jalat ei enää liiku entiseen malliin niin toivottavasti edes pää pelaa vielä. Oishan se kiva saada maalitili avattua myös liigatasolla." - Taro LipponenViime kaudella siviilikiireiden kanssa ”paininut” Lauri Lätti pelasi viidessä ottelussa tehden tehot 2+1. Nyt alla on onnistunut harjoituskausi ja mies on valmiina tulevaa liigakautta silmällä pitäen. Pari edellistä kautta ovat osoittaneet, että erinomaisen puolustuspelin lisäksi Lätti pystyy myös tekemään tehopisteitä (2014-15 kaudella 15 pistettä). Viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka tekee kaikkensa joukkueen eteen.

Lätin mietteitä tulevasta liigakaudesta:

”Viime kausi meni tosiaan hyvillä mielin siviilikiireistä ja iloisista perhetapahtumista nauttien. Nyt tarkoitus on saada pelillisesti ehjä kausi. Henkilökohtaisesti noita tehojakin enemmän mieltä lämmitti se, että ymmärsin aina istua penkillä kun vastustaja teki maaleja. Tätä samaa mallia jatkan myös tällä kaudella mahdollisimman pitkään: nolla omiin ja välillä raavitaan muutama tehopiste.

Yleisesti joukkueen valmistautuminen kauteen on jo pitkällä ja treeneissä on ollut hienoa nähdä, että murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon vaatii jokaiselta paljon työtä. Ja uskon että se työ näkyy myös tulostaululla, kun liigapelit käynnistyvät!” -Lauri Lätti


16 ottelussa 2+2 tehot viime kaudella iskenyt Harri Joki tuo joukkueeseen runsaan kasan taistelutahtoa ja kovuutta. Harjoituskauden kahdessa ottelussa tehoja on tullut 1+1, joten myös tehopisteitä tältä herralta voidaan odottaa alkavalla kaudella. Viimeiseen asti taistelevat peluri, joka repii ja raastaa jokaisessa tilanteessa, tehden sen kuitenkin sääntöjen puitteissa. 0 keltaista korttia viime kaudella osoittaa sen, että kovaa voi pelata sääntöjen sallimilla rajoilla.

Mediatiimi kyseli Harpelta, millä eväin pisteitä otetaan sarja-avauksessa hallitsevaa mestaria vastaan?

”Tärkeintä on pitää mestarit poissa maalintekopaikoilta. Jos joukkueena puolustetaan hyvin niin varmasti saadaan itsellekin paikkoja. Kuka ne maalit sitten tekee on ihan sama kunhan niitä tulee.” – Harri Joki


Joukkueen nuorempaan kaartiin kuuluva Jussi Rasva pelasi edustuksen mukana viime kaudella 7 ottelussa, keräten yhden syöttöpisteen. PJK2:n riveissä sen sijaan tehopisteitä kertyi huomattavasti enemmän, jossa mies taistelikin koko sarjan pistepörssin voitosta. Harjoituskauden esityksillään on valmis haastamaan muut Klubi-pelaajat taistelussa peliminuuteista, joita varmasti jokainen liigakentillä haluaa. Viime kauden nousun jälkeen on ottamassa toista nousua tälle vuodelle, sillä kesäpallon puolella TamU-paidassa näyttäisi myös nousu olevan lähellä. Toivottavasti sama menestys jatkuu myös futsalin puolella!

Harjoituskausi alkaa olla loppusuoralla, miten harjoituskausi on sujunut ja minkälaisin tavoittein kohti alkavaa liigakautta?

”No harjotuspeleissä ois voinu ehkä iteki maalata, mutta kyllä omasta mielestä ihan hyvin pärjää vauhdissa muuten mukana. Tavoitteena tietysti päästä mahdollisimman paljon pelaan ja sitä kautta auttaa joukkuetta tavoitteessa” – Jussi Rasvaps. Ottakaa seurantaan PJK:n sosiaalisen median tilit:

Facebook

Twitter


   
Lisää uutisia
Pirkkalan Jalkapalloklubi
«  Helmikuu   »
Kategoriat